Zomertuin

Creëer jouw ideale zomertuin

img
img
In het voorjaar komt de tuin weer tot leven en kun je volop genieten van het buitenleven. Met deze tips creëer jij je eigen adembenemende zomertuin!

Voorjaarsonderhoud

In het voorjaar is het belangrijk om een aantal klusjes uit te voeren. Dit is voor het onderhoud voor het begin van de zomer.  

Klusjes

 1. Tuintegels schoonmaken, bijvoorbeeld met de hogedrukspuit
 2. Onkruid wieden
 3. Grasmaaien, verticuteren zaaien en bemesten
 4. Voorjaarsbloembollen planten voor een fleurige tijd
 5. Tuinset schoonmaken en weer buiten zetten

Voorjaarsbloemen

 • Sierkers: deze verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw.
 • Blauweregen: deze planten kunnen tot twintig meter hoog klimmen en tot tien meter breed. Naast blauw is er ook een witte variant.
 • Rododendrons: deze kun je zowel in de zon als in de schaduw planten.
 • Goudenregen: een goudenregen dankt haar naam aan zijn hangende bloemtrossen, deze plant hoef je niet te snoeien.

Zomerbloemen

Naast voorjaarsbloemen zijn er ook een aantal zomerbloemen waarmee jij je tuin helemaal opfleurt. Er zijn een aantal bloemen die bestand zijn tegen hoge temperaturen, deze zijn perfect voor de zomer! Namelijk: 

 • Gazania: deze plant is een flinke portie zon gewend.
 • Geraniums: deze plant wil graag volle zon en een droge grond.
 • Rode zonnehoed: ook deze plant staat graag in de zon.
 • Lavendel: volle zon is hiervoor het best, maar lichte schaduw verdraagt deze plant ook.
 • Anjers: deze plant staat ook graag in de volle zon.

Zomer snoei

Snoeien in de zomer zorgt ervoor dat de groei van bomen en planten afremt. Bij fruitbomen zoals appel, peer, kersen, pruimen en perzik is dit juist goed. Door fruitbomen regelmatig te snoeien krijgen de vruchten genoeg ruimte en licht om te groeien en te rijpen. Neem contact met ons op voor meer advies over snoeien! Geen groene vingers? We nemen jouw tuinonderhoud ook graag voor je uit handen.  

Sproeien

Tijdens droge en warme periodes in de zomer is het belangrijk om voldoende te sproeien. De grond in je tuin droogt anders uit. De vroege morgen of de vroege avond zijn de beste momenten om jouw tuin te sproeien. Tip: sproei niet midden op de dag! Door de zon verdampt het water, waardoor het groen toch te weinig water krijgt.

Optimaal relaxen?

Wil jij van jouw zomertuin een echte relaxtuin maken? JardinVital helpt jou graag bij de inrichting en het ontwerp van jouw droomtuin. Natuurlijk kun je zelf ook al een begin maken: denk aan een zwemvijver, zwembad, parasol of andere zonwering voor een zomerse verkoeling, een barbecue voor de gezellige tuinavondjes en een robotgrasmaaier voor een relaxte zomer en een mooi gazon!

Jouw ideale zomertuin

Kun jij niet wachten om te beginnen, maar vind jij het fijn als er eerst iemand meedenkt over jouw zomertuin? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij kunnen helpen met de tuinarchitectuur en stellen een beplantingsplan met je op. Neem contact met ons op voor meer informatie en een prettige kennismaking.

img
img
img
img
img
img